Monte Cavallo (2240 m) Stanko Jakomini
Monte Malvueric Alto (1899 m) Viktorija Šega

4. avgusta 2018

Zbirališče:

4:30 OŠ Slivnica / 4:45 Pošta Hoče

Vrnitev:

do 22.00 ure

Težavnost:

Konjski Špik / Monte Cavallo di Pontebba – 7 ur, (4 ure vzpona, 3 ure sestopa) zelo zahtevna tura
Monte Malvueric Alto - 5 ur lahka tura

Oprema:

- pohodne palice in planinski čevlji za Monte Malvueric Alto
- čelada, pas, samovarovalni komplet za ferato Enrico Contin na Monte Cavallo

Prevoz:

-

Hrana:

iz nahrbtnika

Stroški:

25,00 €

Opis:

Konjski Špik / Monte Cavallo di Pontebba / Rosskofel je 2240 m visoka in zelo razgledna gora v glavnem grebenu Karnijskih Alp na območju Mokrin / Nassfeld. Z vrha je zelo lep pogled po celotnem območju Mokrin, na Veliki Koritnik / Creta di Aip / Trogkofel, Karnijske Alpe ter na Zahodne Julijske Alpe.
Monte Malvueric Alto (1899 m) je lepa razgledna gora tik ob meji pri Naßfeldu. Pot teče po vojni poti. Zadnji vzpon poteka po obsežnem borovem polju do vrha, od koder se v vse smeri nagrajujejo panoramski pogledi gorskih obiskovalcev.

Vodnik:

Informacije in prijave:

Stanko JAKOMINI, 031 309 944 stanko.jakomini@gmail.com
Brigita BEDENIK, 031 323 937 vika.sega1965@gmail.com

VELIKO ŠPIČJE (2398 m)

10. – 12. avgust 2018

Zbirališče:

v petek,10.8. ob 17.45 uri OŠ Slivnica, 18,00 uri Pošta Hoče

Povratek:

v nedeljo, 12.8.2018 v večernih urah

Hoja in težavnost:

zahtevna označena pot

Oprema:

• osebna oprema : planinski čevlji, 2 para nogavic, večji nahrbtnik, perilo, majica s kratkimi, dolgimi rokavi, pohodne hlače, pulover (flis), softshel, vetrovka, kapa, rokavice, rezervna majica
• zaščitna oprema: sončna očala, kapa s ščitnikom, zaščitna krema, zdravila, če jih jemljemo
• tehnična oprema: pohodne palice (priporočam)
• splošna oprema: toaletni pribor (toaletni papir, vlažilni robčki ipd.), čelna svetilka, planinska in zdravstvena izkaznica, planinski dnevnik za zbiranje žigov (blazinica), fotoaparat, tanka spalna vreča ali rjuha ( rjuho za enkratno uporabo lahko kupite na koči)

Hrana:

iz nahrbtnika, Koča na Planini pri Jezeru, Koča pri Triglavskih jezerih, Zasavska koča na Prehodavcih. voda za umivanje je na Koči na Planini pri Jezeru, na Zasavski koči na Prehodavcih je ni (vodo za piti je možno kupiti na vseh kočah)

Stroški:

60 € na udeleženca

Opis:

v petek na soboto prespimo na koči na Planini pri Jezeru. Odhod zjutraj ob 4.30. Zajtrk in kavica na koči pri Triglavskih jezerih (2 uri 30 min).Od tukaj imam na Veliko Špičje še cca 2 uri in 30 min hoje, do Zasavske koče na Prehodavcih pa še cca 2 uri 30 minut. V soboto spanje na Zasavski koči na Prehodavcih, kjer vode za umivanje ni, za piti pa jo lahko kupite. V nedeljo je možen vzpon na Kanjavec (po dogovoru). Na planino pri Jezeru se bomo vračali čez preval Vrata in Dedno polje ( 4.00 ure hoje), od tam na planino Blato, kjer bodo vozila (hoje cca 1,00 uro).

Vodnik:

Informacije in prijave:

Metka Hojs 031 750 544 metka.hojs@gmail.com ali vsak torek med 17.00 in 19.00 uro v društveni pisarni v Hočah. Zaradi rezervacije nočitev prosim za prijave najkasneje do 01.avgusta 2018

OPOZORILO: S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter da izpolnjuje zdravstvene in fizične pogoje za varno sodelovanje na turi in da ima plačano članarino pri PZS za leto 2018. Vsak udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Ob napovedi zelo slabega vremena izlet odpade. Odpoved bo objavljena na spletni strani društva. Med turo uživanje alkoholnih pijač ni dovoljeno.

Ponovno zbiramo prijave za Großer Hafner 3076 m

15. in 16. september 2018

Zbirališče:

Slivnica  ob 3.50, Hoče ob 4.00 zjutraj

Hoja in težavnost:

zatevna visokogorska tura

Oprema:

sončna očala, krema za sonce, kapa (letna in zimska) rokavice, tanka spalna vreča ali rjuha. V koči so koce. Palice, če jih uporabljaš. Voda je na koči.

Prevoz:

osebni avto ali kombi

Hrana:

iz nahrbtnika ali v koči

Stroški:

65 € akontacija

Opis:

Pri jezu bi morali biti okrog 8.00 ure. Prvi dan bi šli na vrh, kar pomeni čiste hoje 3 ure do koče, 2 uri na vrh in 2 uri nazaj. V koči imamo večerjo, prespimo in zajtrk. Po zajtrku se vračamo do parkirišča pri jezu (3 ure). Pri povratku se lahko pogleda jez ali se ustavimo kje ob poti.

Vodnik:

Informacije in prijave:

Prosim za PONOVNE prijave. Prvič prijavljeni imajo prednost, se pa morajo prijaviti do 21. avgusta. Potem če ne bo zasedeno, damo na seznam čakajoče.

Prijave sprejema: Stanko Jakomini, tel.: 061 309 944 ali stanko.jakomini@gmail.com